Hur länge till kan jag spela mina VHS-kassetter?

Varför löns det att digitalisera dina video kasseter?

Man kan fundera om video-band försämras även om den bara står i hyllan eller i en låda? 

Till exempel VHS formatet lanserades av JVC 1976 och nu är det 46 år gammalt. VHS är ett konsumentformat och var aldrig konstruerat för att ge professionell bildkvalitet eller att lagras längre tider. 

VHS kassetter har redan försämrats även om du har tagit bra hand om dem. Till slut kommer det inte gå att spela upp dem alls. Hur länge har man på sig att ta hand om dem? Varför försämras banden? Läs mera på en lärorik artikel av Mikael O. nedan.

 

Ta med dina VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8 osv till oss så tar vi hand om dem och sparar dina minnen på en USB minne.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen