Klädval inför fotografering

VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ FOTOGRAFERING?!

  Det är en fråga som kunder oftast frågar innan fotografering. Vad ska de ha på sig till sin familjefotografering. Att välja rätt outfit för alla som skall vara med på fotografering kan vara frustrerande, men det behöver inte vara så! Det här inlägget innehåller massor av tips som hjälper dig med styling.

   För att få igång saker och ting, här är några exempel på kläder och färgpaletter för att få fart på dig när du planerar outfit för din familj. Till hösten älskar jag varma toner som rouge, bränd orange och senap! Fortsätt läsa för mer allmänna klädtips.

   VILL DU HA ETT FELSÄKERT RECEPT?

   Placera större delen av familjen i olika neutrala nyanser (d.v.s. elfenben, grått, beige) och lägg sedan till några ”pops” med harmoniserande färg.

BÖRJA MED EN PERSON.

   Det är mycket lättare att visualisera hela pusslet när du väl vet hur en bit ser ut! Försök att börja med mamma eller dotter, eftersom damkläder tenderar att ha fler färger och tryck.

KOMPLETTERA ISTÄLLET FÖR ATT MATCHA.

   Dagen med alla vita skjortor och khakibyxor är långt förbi! Vi vill ha färger som i allmänhet kompletterar varandra: så till exempel mjuka färger (ljusblå, grå, rouge) eller varma färger (brun, orange, vinröd), om du vill ha färgglada bilder bör du välja ett mer levande färgpalett för dina kläder!

I ALMÄNHET FUNGERAR ENFÄRGAD BÄST.

   Mönster kan definitivt se bra ut, men om du letar efter en felsäker familjekombination, gå med ENFÄRGADE kläder. För att det ska inte se tråkigt ut, inkludera texturer (tänk tjocka stickningar, tyll, spets, osv). Undvik små tryck, särskilt små rutiga mönster som skotskrutigt tyg och små ränder.

HÅLL DIG TILL EN OUTFIT.

  Gör inte saker mer komplicerade än de behöver vara! Allt du behöver för en fantastisk familjefotografering är en outfit för alla. Att byta outfit kommer att ta tid från din fotografering och kan få dina barn på ett grinigt humör.

TÄNK PÅ DIN HEMINREDNING.

  Om du planerar att hänga upp bilder i ditt vardagsrum som är inrett i helt vitt, vill du förmodligen inte att dina kläder ska vara mörka. Om du hänger dem i en färgglad barnkammare, ha på sedan färgrika livfulla kläder.

PLANERA EFTER VÄDRET.

  Inget är värre än att vara obekväm i en perfekt outfit. Om du planerar ett utomhusfotografering i oktober/november, tänk på rockar, handskar och mössor. På sommaren kan du klä dig i lager som du lätt kan ta av dig om det blir för varmt.

GLÖM INTE SKOR!

  Dessa är ofta det bortglömda sista elementet, men de kan verkligen make or brake dina outfits! Om du inte kan hitta skor du älskar, överväg att gå barfota (bara ta med promenadskor för att ta dig från punkt A till punkt B). Håll dig borta från träningsskor och ljusa vita länkare.

ALMÄNNA TIPS:

SÄG JA TILL:

KOMFORT

  Framför allt, om du känner dig bekväm kommer du att se bra ut! Välj kläder som ger dig rörelsefrihet, håller dig varm/sval och som inte kräver mycket underhåll under hela fotografering.

TEXTUR

  Lägg till lite visuellt intresse till dina bilder med unika tyger. Några exempel: spets, flätstickning, chambray, tweed, herringbone (spetskypert), fuskpäls, ull.

MÖNSTER

  Var inte rädd för mönster och tryck! De kan fungera bra med måtta. Prova till exempel en färgglad blommig klänning för mamma och ett subtilt mönster kanske prickar för en flicka, och håll sedan resten av familjen enklare. Stora tryck och mönster fungerar bäst – jag rekommenderar att du undviker små rutor/ränder.

LAGER OCH TILLBEHÖR

  Det här är det snabbaste sättet att ta dina outfits från genomsnittliga till fantastiska! Tänk halsdukar, kavajer, koftor, bälte, smycken, roliga strumpor och hattar.

KLÄDER SOM PASSAR

  Vi vill inte att dina kläder ska vara för påsiga eller för tajta. Kläder som passar dig ser snyggt ut och visar din form. För kvinnor bör din övre och nedre halvan vara balanserad: till exempel blusskjorta + smala byxor, eller tight skjorta + flytande kjol.

KLASSISKA VAL

  Försök att undvika aktuella trender, eftersom de kommer att datera dina bilder om 10 år.

SÄG NEJ TILL:

FORMELL KLÄDSEL

  Låt dina kläder matcha din omgivning. En smoking eller högtidlig klänning kommer att se opassande ut i skogen.

KRITVIT

  Om du älskar vitt, prova benvitt eller elfenben istället.

MÖRKA FÄRGER

  Svart och mörkt marinblått/brunt/grå bör undvikas, eftersom de tenderar att göra bilder mörkare och hindra dem från att kännas ljusa och luftiga (om inte så önskas förstås).

NEONFÄRGER

  Dessa skapar problem med hudtoner/färger.

MYCKET MÄTTADE (INTENSIVA) FÄRGER

  d.v.s. ljust rött, ljust gult, etc. Prov istället mer dämpade versioner av samma färg: så till exempel, ersätt klarrött med mörkrött; byt ut ljusgul mot senap osv.

LOGON & TEXT

  Ord kommer att dra uppmärksamheten bort från dina ansikten.

TRÄNINGSSKOR

  Självförklarande!

SEMESTERFÄRGER

  Även om du planerar att använda dessa bilder för dina julkort, styr bort från semesterfärgade kläder och låt din kortdesign införliva dem istället. På så sätt kommer du att kunna njuta av dina bilder året runt!

HÖGTIDSFÄRGER

  Även om du planerar att använda dessa bilder för julkort, styr bort från högtidsfärgade kläder och låt design på korten införliva dem istället. På så sätt kommer du att kunna njuta av dina bilder året runt!

KORTÄRMADE T-TRÖJOR

   Skjortor ser i allmänhet bättre ut på bilder. Om du har en t-shirt du älskar, prov att lägga en kofta eller kavaj ovanpå.

SMÅRUTIGA, SMÅRANDIGA KLÄDER ELLER KLÄDER MED KOMPLICERADE MÖNSTER

  Dessa framställs inte alltid bra i kameran.

FÄRGPALETTER

  Om du är överväldigad av alla råd jag just gav dig, här är några exempel på färgpaletter som du kan använda som utgångspunkt. Jag baserade alla dessa uppsättningar av två eller tre ljusa färger, och fyllde sedan i resten med neutrala färger som beige och grått.

   Tack för att du läste. Det är fritt fram att dela detta på sociala medier:

Lämna en kommentar

Rulla till toppen